YouTube

Tijdelijke Expositie

Tijdelijke expositie van 6 juli tot 12 november:
Autoracen in Oosterhout, verzorgd door het Slot Racing Team Oosterhout.

Racen met modelauto's wordt al sinds 1909 gedaan, maar het kwam pas echt van de grond nadat in 1958 "elektrisch" racen mogelijk werd. Merken als Scalextric, Carrera, Fleischmann en Märklin zagen het daglicht en het principe van "slot"racing werd geboren. (Een slot: sleuf in de baan, waardoor de auto op de baan blijft en van stroom wordt voorzien).

In 1968 worden twee zoons van de familie Broekhoven besmet met het modelracevirus. Met een aantal vrienden richten zij het Racing Team Oosterhout op. Halverwege de negentiger jaren wordt de naam veranderd in Slot Racing Team Oosterhout en wordt met nieuw elan aan slotracing gedaan.

Nu wil SRTO hun Carrera's, Scalextric, 7 klassen racewagens oude en nieuwe modellen, hun baan én hun racecompetenties laten zien aan het grote publiek. Daarom verzorgt SRTO samen met het museum deze expositie. Er is ruime aandacht voor de ontwikkeling van het modelracen en de modelauto's waarmee geracet wordt. Maar ook stellen zij daarbij bezoekers in de gelegenheid op een professionele racebaan op hoge snelheid rondjes mee te draaien.
En van tijd tot tijd zullen we kijken wie de snelste tijd kan wegzetten.

"Wedstrijdracen" is mogelijk elke woensdag en zaterdag en zondag zolang deze expositie er staat. Alle wedstrijden gelden als een kwalificatierace en de beste racers zullen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Open Oosterhoutse Kampioenschappen Slotracing.Open Oosterhoutse Kampioenschappen Slotracing

12 november 2017
Speelgoed & Carnavalsmuseum 'op Stelten'   |   Zandheuvel 51   |   4901 HT Oosterhout   |   Telefoon: 0162-452815   |   E-mail: info@speelgoedmuseum.nl